Gastouder worden

Gastouderbureau TiB is altijd op zoek naar geschikte gastouders

U vindt het leuk, boeiend en leerzaam om met kinderen om te gaan? U stelt uw huis graag open voor de opvang van kinderen en u wilt hier graag uw werk van maken. Dan is gastouder worden iets voor u.

Waar zijn we naar op zoek?

Gastouderbureau TiB is altijd op zoek naar geschikte gastouders. Hiervoor gelden onder andere de volgende voorwaarden:

  • In bezit van MBO2 Helpende (Zorg) Welzijn of ander CAO kinderopvang gerelateerd diploma of certificaat of bereidheid om dit te volgen;
  • In bezit van een geregistreerd Kinder EHBO certificaat;
  • Kan kinderen verzorgen, begeleiden en stimuleren in de ontwikkeling;
  • Heeft organisatietalent, verantwoordelijkheidsgevoel en is zelfstandig;
  • Heeft communicatieve en sociale vaardigheden om met ouders om te gaan;
  • Is minimaal 21 jaar;
  • Is lichamelijk en geestelijk gezond en spreekt goed Nederlands.

Wat bieden wij je aan?

Om een goede werkrelatie te creëren tussen het gastouderbureau en de gastouders is er veel onderling contact. De lijntjes zijn kort en er is naast de professionele relatie ook ruimte voor een persoonlijk praatje.

De gastouder bepaalt zelf het uurtarief. Het adviestarief ligt rond de €6,50 per uur per kind.

Om het nog aantrekkelijker te maken kunt u als gastouder extra bonussen verdienen. 

Tevens staat er een jaarlijkse cursus Kinder EHBO op de agenda. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Maar mocht er toch iets gebeuren, dan weet u als gastouder hier naar te handelen.

Gastouder is een beroep met veel verantwoording en een gastouder voert haar werk vaak alleen uit. Daarom kan de gastouder altijd contact opnemen met Gastouderbureau TiB bij vragen. Om samen te kunnen zorgen, komt Gastouderbureau TiB graag met de gastouders in contact.

Waarom kiezen
voor TiB?

Kleinschalig

Flexibel

Persoonlijk

Kwaliteit

WERKWIJZE

Wilt u gastouder worden, onze werkwijze is als volgt:

Om het eerste contact te leggen met het gastouderbureau kunt u het aanmeldformulier op deze website invullen of ons bellen.

Uw wensen en de samenwerking met gastouderbureau TiB worden tijdens een uitgebreid intake gesprek besproken. Tevens vindt er een (uitleg) risico inventarisatie van de woning en de hygiëne plaats.

Elke gastouder wordt geïnspecteerd door de GGD en moet ingeschreven staan in het Landelijk Register Kinderopvang. Gastouderbureau TiB begeleidt u intensief tijdens dit traject om gastouder te worden.

Bent u gekwalificeerd als gastouder en gastouderbureau TiB heeft opvangkinderen voor u gevonden dan vindt er een koppelingsgesprek plaats. Tijdens dit gesprek kunnen de ouder(s) en de gastouder elkaar vragen stellen en informatie uitwisselen.

Klikt het tussen beide partijen? Dan kan de opvang beginnen en worden de overeenkomsten gemaakt. Er is een proefperiode van 6 weken waarin de gastouder en het kind aan elkaar kunnen wennen. Tijdens deze periode wordt er bekeken of de opvang gecontinueerd gaat worden.

Er vindt jaarlijks een evaluatiegesprek plaats tussen ouder, (gastouder) en Gastouderbureau TiB. Ook vindt er jaarlijks een risico-inventarisatie plaats op het gebied van veiligheid en gezondheid.

CONTACT

Het gastouderbureau is telefonisch bereikbaar op de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 9.00-16.00 uur. Buiten deze tijden kunt u de voicemail inspreken of een WhatsApp sturen en wordt er z.s.m. contact met u opgenomen.

Henriette Baar
Hoofdweg 43
9626 AA Schildwolde
06-23965571
[email protected]
KvK 82066744
LRK 143636388

Lid van